På Erhvervsskolen af 2011 er der flere muligheder for at arbejde med dyr og ride i naturen: På Oasen i Dragør og på Rosenlund Islændercenter i Lynge.

Oasen er vores praktiksted i Dragør, hvor du kan lære grundlæggende ridning og håndtering fra jorden. Der er en lille begynderbane – og 10 min. nede af vejen ligger en stor ridebane, hvor du kan få undervisning i dressur og spring. Om sommeren er der mulighed for at komme på skovtur på hesteryg eller i hestevogn.

Vi har køkkenhave, urtehave og blomsterbede, som du kan hjælpe med at passe, og du er med til at bestemme, hvad der skal plantes af urter, bær, grøntsager eller blomster. Vi har tavler i stald og køkken til de elever, der har brug for at kunne se deres skema ind i mellem. Forløbet kan i bedste fald ende med en overgang til dyrepasser-uddannelsen eller forskellige job, hvor du har med dyr at gøre.

Oasen er et velegnet praktiksted for dig, der elsker dyr, natur og ro. Vi er beliggende i et stort dejligt fuglereservat. Vi går meget op i dyrenes pasning og pleje, og at alle dyr er i hænder hver dag. Du får mulighed for at opbygge basal viden om pasning af heste og horsemanship, samtidig med at du tilbydes egentlig rideundervisning. Du kan selvfølgelig også være med, når smeden, kiropraktoren eller dyrlægen kommer på besøg.

Dagligdagen i Oasen:

  • Dagsplanen gennemgåes- mulighed for morgenmad
  • Dyrene fodres (ged, katte, høns, hund, kaniner og heste)
  • Hestene strigles og sadles op
  • Ridning og motionering af heste
  • Hestene ordnes og lukkes på fold
  • Undervisning og teori om dyrepasning (efter behov)
  • Haven ordnes, der laves frokost og elever, der har brug for en pause sætter sig et roligt sted.
  • Logbog skrives
  • Fri kl. 14 eller efter aftale, fredag dog kl. 12.

Hestene (Seks heste) fodres med wrap og får vitaminer og vand. Kattene fodres, løftes og snakkes med. (seks meget tamme og kælne katte) Høns fodres og der samles æg. (Seks høns). Stalden fejes og boksene gøres klar til hestene kommer ind. Hestene strigles, rides, longeres eller køres med. Horsemanship øves på banen. Haven tjekkes for ukrudt og vandes.

Praktisk information:
Da vi stort set er ude i alt slags vejr, er det vigtigt med god påklædning, så du altid er varm og tør. Gummistøvler og regntøj er godt at have med. Vi har opbevaringsplads til tøjet, så du ikke behøver slæbe det frem og tilbage hver dag. Der er selvfølgelig også altid mulighed for at gå indenfor i huset og få en lille pause i løbet af dagen. Oasen sørger for morgenmad og frokost.